„V návrhu se nachází o dvanáct parkovacích míst více, než se nachází před nádražím nyní. Bude tam i fontána,“ přiblížil místostarosta Jakub Matuška.

Cílem břeclavské radnice je oddělit chodce a cyklisty od aut a zpříjemnit a vytvořit důstojný prostor lidem pro vstup do města. „Hlavně, aby bylo místo hezky upravené a udržované a panoval tam pořádek a čistota. Velké změny nejsou potřeba,“ míní například Břeclavan Jan Hloch. Úpravy, které vyplývají ze studie, se mu líbí.

Břeclavští radní nechali přepracovat studii z roku 2017, aby tam vzniklo právě více parkovacích míst. Předtím dominovala hlavně odpočinková zóna plná zeleně. „Chtěli jsme také zadržet dešťovou vodu a její další využití pomocí poldru,“ doplnil Matuška.

Obyvatelé si studii prohlédnou od července do konce srpna na panelech na nádraží. „Budeme sbírat zpětnou vazbu a pak necháme projekt dopracovat,“ sdělil Matuška. Prostřednictvím QR kódů se obyvatelé mohou také zapojit do ankety a podělit se o svůj názor. „Začátkem dvacátého století se Břeclavi říkalo malá Vídeň a jezdili si sem vychutnávat volné chvíle i obyvatelé Hodonína. Nová studie zapadá do koncepce vytvoření takzvaného břeclavského bulváru, který povede od nádraží až k zámku,” zmínil Matuška.

Zdroj: Břeclavský deník